Cresterea accizei la motorina utilizata in agricultura va fi subventionata si in 2015 de Ministerul Agriculturii

 

Statul va subventiona si anul viitor, prin Ministerul Agriculturii, cresterea accizei la motorina, masura urmand sa fie aprobata printr-o Hotarare de Guvern in saptamanile urmatoare, prin care va fi alocat sprijinul pentru ultimul trimestru si primele trimestre din 2015, platit din bugetul pe 2015.

agricultura cereale“Avem acordul politic sa introducem si pentru anul 2015 sprijin pentru motorina, asta inseamna o Hotarare de Guvern in saptamanile urmatoare, prin care alocam sprijinul pentru trimestrul IV si pentru primele trimestre din 2015, toate fiind platite din bugetul anului viitor”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la un eveniment de specialitate.

El a aratat ca la rectificarea bugetara, a doua din acest an, care va avea loc saptamana viitoare, vor fi alocate fonduri pentru a asigura sumele necesare trimestrului al III-lea pentru sprijinul pe acciza la motorina.

Constantin a spus ca ministerul pe care-l conduce va beneficia de sume suplimentare la rectificare, fara a preciza suma exacta. “Cel mai important lucru este ca acel 10% care se blocheaza an de an, la inceputul anului, va fi deblocat si, pe langa acesta, vom avea o suma suplimentara pentru a ajuta cateva sectoare importante”, a afirmat Constantin. El a facut referire la sprijinul pentru acciza pe motorina in agricultura, reamintind ca sectorul nu este afectat de majorarea acestora intrucat fermierul plateste 21 euro/tona si, indiferent cat este acciza, diferenta este suportata din bugetul de stat. Costin Nitu, curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie