Ministrul Ioana Petrescu nu este cel mai bine platit angajat al Ministerului Finantelor

 

Un numar de 269 de angajati din cadrul Ministerului de Finante, adica 20% din totalul de peste 1.300 de salariati din aparatul central al institutiei, au un salariu mai mare decât cel încasat de ministrul Ioana Petrescu, arata datele centralizate de ZF pe baza informatiilor publicate de pe site-ul ministerului.

Ioana PetrescuÎn luna iulie a acestui an, ministrul Ioana Petrescu a avut un salariu mediu net de 5.363 de lei net pe luna, la jumatate fata de nivelul salarial încasat de un manager public superior I gr. 4 din cadrul Directiei de management al resurselor umane din minister (care a avut un venit de 10.498 de lei în luna iulie) sau de catre un director general tr. 2 din cadrul Directiei de programare bugetara în sectorul economic, care a încasat 10.268 de lei în aceeasi luna. Desi în fisierul în format Excel care cuprinde salariile celor 1.314 de angajati ai Finantelor nu se precizeaza daca valorile reprezinta venituri salariale brute sau nete, judecând dupa nivelul salarial al Ioanei Petrescu (echivalent cu veniturile nete ale ministrului justitiei si al muncii) rezulta ca valorile sunt nete.

În total, în toate structurile Ministerului de Finante lucreaza peste 26.000 de salariati.

În medie, un angajat din aparatul central de la Finante câstiga 4.000 de lei net pe luna, cu 40% mai mult decât un angajat din sectorul administratiei publice si aparare (unde salariul mediu net a fost de 2.373 de lei în iulie) si cu 57% peste salariul mediu câstigat la nivelul întregii economii (de 1.719 lei în iulie), potrivit datelor de la Statistica. Adelina Mihai, zf.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie