Aproape trei sferturi din firmele din Romania au majorat toate salariile nu doar cele minime

 

Aproape trei sferturi din firmele din România sustin ca majorarea salariului minim pe economie de la 1 iulie 2014, de la 859 de lei la 900 de lei, le-a fortat sa majoreze salariile pentru toti angajatii, pentru a nu tensiona relatiile de munca, iar peste 80% dintre întreprinderile chestionate spun ca au întâmpinat probleme financiare din aceasta cauza, a declarat vineri presedintele Consiliului National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România /CNIPMMR/, Ovidiu Nicolescu.

crestere salariala‘Trei patrimi dintre companiile participante la un sondaj realizat de noi au spus ca (nr. majorarea salariului minim) a avut efect. Dar faptul ca s-a marit salariul minim nu a însemnat doar atât, ci pentru a mentine relatii normale si anumite corelatii, au trebuit marite si celelalte categorii de salarii, cu toate ca nu este obligatoriu. Dar toti stim ce înseamna sa maresti doar unora salariul si altora nu. Nu se poate! Strici climatul de munca si afectezi functionalitatea companiei. Deci, practic, aceasta marire a salariului minim cu o suma aparent modica a determinat probleme pentru firme. Din punct de vedere social este bine, dar din punct de vedere economic, vedem ca ne creeaza probleme. 81% dintre cei intervievati, adica patru din cinci firme, au spus ca au avut probleme cu implementarea acestei masuri’, a explicat Nicolescu.

Mai mult, potrivit lui Nicolescu, toti respondentii au afirmat ca, în actualele conditii economice, fiscale, legislative si de productivitate, nu pot acorda mariri salariale, în 2015, angajatilor încadrati la salariul minim pe economie, de 900 de lei.

Citeste articolul integral pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie