Premierul Victor Ponta: Ministerul Justitiei a efectuat toate demersurile in cazul lui Nicusor Constantinescu, dar legislatia americana este diferita de cea romaneasca

 

Ministerul Justitiei a efectuat toate demersurile în cazul lui Nicusor Constantinescu, dar legislatia americana este diferita de cea româneasca, a afirmat premierul Victor Ponta.

victor ponta4„Din ce stiu eu de la ministrul Justitiei, pentru ca l-am întrebat, Ministerul Justitiei a facut absolut toate demersurile prevazute de legea româna si legile internationale, nu pentru ca ar fi vrut Ministerul Justitiei, dar asta e obligatia, vine Parchetul si cu ordin de la judecata…s-au facut. Care este rezultatul acestor proceduri? Statele Unite au o legislatie de alt tip decât a noastra” a spus Ponta, aflat la New York, la România TV.

El a adaugat ca Nicusor Constantinescu nu se ascunde de justitie.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) arata, în motivarea deciziei de arestare preventiva a lui Nicusor Constantinescu, ca apararea acestuia nu s-a bazat pe înscrisuri medicale credibile care sa arate ca „inculpatul se afla internat în stare grava într-un spital din New York”, la momentul cererii DNA.

În motivarea deciziei din 7 august prin care s-a mentinut înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv, Curtea de Apel Bucuresti enumera, printre argumente, mai multe constatari legate de documentele medicale prezentate de avocatii lui Constantinescu.

„Afirmatia apararii ca la momentul la care se solutiona cererea (de înlocuire a masurii preventive – n.r.) formulata de Directia Nationala Anticoruptie, inculpatul se afla internat în stare grava într-un spital din New York nu se bazeaza pe vreun înscris medical credibil”, arata instanta.

În documentul citat se mentioneaza ca, initial procurorul, apoi judecatorul de drepturi si libertati, respectiv cel de camera preliminara, i-au permis lui Nicusor Constantinescu sa paraseasca teritoriul României, succesiv, din aprilie 2014 pâna la 1.07.2014, în vederea efectuarii unei interventii chirurgicale. ”

„Întrucât ultima zi pâna la care inculpatul avea permisiunea judecatorului de a se afla în afara teritoriului tarii era 1.07.2014, inculpatul avea obligatia de a reveni în tara cel mai târziu la data de 2.07.2014, lucru pe care nu l-a facut”, mai arata instanta.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie