Dosarul „Mita la Bac”. Trei ani inchisoare cu suspendare pentru Costica Varzaru, fosta directoare de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Bucuresti

 

Costica Varzaru, fosta directoare de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Bucuresti, a fost condamnata, joi, la trei ani închisoare cu suspendare si la 100 de zile de munca în folosul comunitatii în dosarul „Mita la Bac”, din vara anului 2013. Decizia justitiei nu este definitiva, a fost pronuntata în prima instanta si va putea fi contestata atât de Parchet, cât si de fosta directoare.

costica varzaruTribunalul Bucuresti anunta astfel, la un an si trei luni de la scandalul examenului de bacalaureat fraudat la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitala, prima decizie în cazul fostei directoare Costica Varzaru. La ultimul termen de judecata, procurorii cerusera instantei condamnare cu executare. Tot atunci, fosta directoare a cerut sa fie reaudiata si a recunoscut ca a strâns bani pentru ca absolventii de la liceul pe care îl conducea sa obtina note mai mari la examenul maturitatii.

Scandalul fraudarii examenului de bacalaureat de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitala a izbucnit pe 1 iulie 2013, chiar în ziua în care se desfasura proba scrisa la limba si literatura româna. Zeci de procurori si politisti au descins în scoala cu putin timp înainte de încheierea examenului. Aveau informatii ca unii dintre profesori si directoarea liceului ar fi cerut bani în schimbul subiectelor de la examen.

Curtea de Apel din Bucuresti este instanta care va pronunta decizia definitiva. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie