Motivarea instantei in dosarul Transformatorul

 

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu si ceilalti inculpati din dosarul „Transformatorul” au obtinut venituri considerabile în detrimentul unei institutii publice, dovedind „un total dispret fata de banul public”, se arata în motivarea de condamnare data de Înalta Curte de Casatie si Justitie.

relu fenechiu1Instanta suprema a dat publicitatii miercuri motivele pentru care un complet format din cinci judecatori, condus de Livia Stanciu, l-a condamnat în ianuarie 2014 pe Relu Fenechiu la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul ‘Transformatorul’.

‘Faptele savârsite de catre inculpatii Fenechiu Relu, Fenechiu Lucian si Damian Mihai Bogdan întrunesc elementele constitutive ale complicitatii la infractiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în forma continuata si calificata. În acest context, instanta de control judiciar îsi însuseste opinia exprimata de prima instanta, în sensul ca activitatea infractionala ce a facut obiectul prezentei cauze a avut ca unic scop obtinerea de catre complici a unor venituri considerabile în detrimentul patrimoniului unei institutii publice, dovedind un total dispret fata de banul public. Acest dispret pentru finantele unei institutii publice, dar si pentru mii de persoane fizice si juridice, contureaza profilul inculpatilor care, în schimbul unor avantaje imediate, au acceptat sa încalce legea’, se arata în motivare, scrie Agerpres.

În opinia judecatorilor, în ultimii ani, în conditiile în care în societatea româneasca asistam la o tendinta de crestere a faptelor de coruptie, ce au capatat o amploare deosebita, ‘se impune ca justitia sa riposteze cu fermitate ori de câte ori se probeaza asemenea cazuri, ca o dovada a faptului ca statul de drept nu asista pasiv la amplificarea si propagarea acestora, la toate nivelurile, ci dimpotriva, functioneaza si, mai ales, reactioneaza prin autoritatile si pârghiile specifice puse în slujba propriilor cetateni’. Ionela Marcu, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie