Deputatii din Comisia pentru mediu au avizat favorabil proiectul Codului silvic

 

Deputatii din Comisia pentru mediu au avizat favorabil ieri proiectul Codului silvic, ministrul delegat pentru ape si paduri Doina Pana aratând ca acesta „este un Cod silvic foarte benefic” si „nu ceva electoral”.

comisia de revizuire a constitutieiPana a fost întrebata despre faptul ca reprezentantii Camerei de Comert americane AmCham cred ca noul Cod silvic ar putea crea conditiile pentru defrisari ilegale. „Probabil ca au citit niste declaratii ale unor personaje din spatiul public, care nu sunt reale”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, în urma adoptarii legii niciun transport de lemn nu mai poate pleca din padure fara sa fie supravegheat în timp real printr-un sistem informatic: „Deci, terminam cu defrisarile”. Proiectul în discutie exclude din fondul forestier perdelele de protectie si pasunile împadurite; permite constructiile la 50 de metri fata de liziera padurii si reduce obligativitatea statului român de a împaduri o suprafata de 2 milioane hectare pâna în 2035.

Potrivit AmCham, prevederile din proiectul de modificare si completare a Codului silvic nu asigura o securitate reala si sustenabila a fondului forestier si ar putea avea efecte dezastruoase pe termen mediu si lung asupra fondului forestier. Emma Toader, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie