Mediul privat se teme ca in 2015 va creste fiscalitatea

 

Investitorii nu vor disponibiliza mai multe resurse imediat, întrucât doar trei luni de reducere a CAS nu este o masura convingatoare, iar mediul privat se teme ca în 2015 „statul va lua cu doua mâini ceea ce a dat cu o mâna”, si va creste fiscalitatea, a declarat presedintele CIS, Mihai Bogza.

Amortizari fiscale„Pâna în 2013, în clasamentul international privind ficalitatea în Uniunea Europeana, România era peste medie, deci fiscalitatea era mai mure decât media în Uniunea Europeana si nu cred ca serviciile pe care statul le punea la dispozitia celor care plateau taxele erau mai bune. În 2014, înainte de scaderea CAS, a avut loc cresterea taxelor, mai multe majorari, precum taxa pe stâlp, majorarea accizei. Reducerea CAS vine ca un efect marginal, doar 3 luni din acest an. Nu se poate vorbi de o disponibilizare a resurselor din sectorul privat în conditiile în care statul a atras mai întâi resurse de la mediul privat, utilizate pentru sectorul public mai putin performant”, a spus seful Consiliului Investitorilor Straini (CIS), la un eveniment pe teme economice.

El a aratat ca pentru a fi decise investitii si noi angajari în companiile private, masura de reducere a CAS trebuie sa fie mentinuta mai mult timp, iar celelalte taxe sa ramâna neschimbate.

„Trebuie sa vedem un an în care aceasta reducere se manifesta integral, în 2015, si daca nu va fi însotita de alte masuri fiscale, care sa creasca presiunea pe mediul privat. Ne temeam ca la anu ni se va lua cu doua mâini ce ne-a fost dat în aste trei luni. Ne este în continuare teama, pentru ca nu am înteles de ce dupa un an în care totul parea ca este bine, respectiv crestere economica, grad ridicat de aborbtie a fondurilor europene, statul a crescut fiscalitatea. Ne temem ca nici în 2015, în conditiile în care exista presiuni pe buget, ca urmare a scaderii CAS, nu se va face altceva decât sa se creasca fiscalitatea”, a explicat Bogza. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie