Amenzi de peste un miliard de lei date de inspectorii DGAF in prima jumatate a acestui an

 

Disperarea Guvernului de a atrage bani la buget si de a scoate la suprafata cel putin o parte din economia subterana a pus Fiscul la lucru.

agenda, inspector antifraudaAstfel, în prima jumatate a acestui an, în perioada decembrie 2013-iunie 2014, inspectorii de la Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) au controlat aproape 17.000 de firme, mai exact 16.514 contribuabili.

În urma actiunilor de verificare, firmele au platit la stat o suma de aproximativ 1,08 miliarde de lei, ce reprezinta amenzi aplicate, confiscari si prejudicii aferente actelor de sesizare înaintate organelor de urmarire penala, conform informatiilor furnizate de secretarul de stat în Ministerul Finantelor Publice (MFP), Attila Gyorgy, deputatului Cocei Erland pe tema combaterii evaziunii fiscale.

Secretarul de stat a mai precizat ca aceste controale ale DGAF au vizat „combaterea ferma a evaziunii fiscale, îmbunatatirea conformarii voluntare si cresterea eficientei colectarii, având drept obiectiv cresterea veniturilor statului ca procent din PIB”.

Inspectorii DGAF au acordat o atentie deosebita domeniilor de activitate cu risc fiscal ridicat, precum si profilelor de risc ale contribuabililor care îsi desfasoara activitatea în aceste domenii si care sunt implicati în tranzactii fictive.

„Astfel, prin aceasta abordare complexa sunt vizati atât contribuabilii care prezinta un risc fiscal ridicat, cât si modul de fraudare utilizat sau în care sunt implicati, precum si obligatiile fiscale sustrase de la plata catre bugetul consolidat al statului, corespunzatoare operatiunilor efectuate”, se mai arata în informatiile furnizate de Attila Gyorgy.

Directia Generala Antifrauda Fiscala este o structura specializata care a fost înfiintata în cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si reprezinta un mecanism unic de control menit sa înlature paralelismele si sa elimine astfel evaluarea fiscala diferita sau chiar contrara a aceleiasi operatiuni economice. Cristina Popovici, money.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie