Gazele naturale s-ar putea ieftini din luna octombrie cu pana la 2%

 

Gazele naturale s-ar putea ieftini de luna viitoare cu pâna la doua procente, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, în interviul acordat Stirilor TVR.

gazoduct iasi-ungheniCalculele au fost facute dupa ce, saptamâna aceasta, Parlamentul a votat amânarea calendarului de liberalizare a tarifelor cu doi ani si jumatate.

Practic, din octombrie, pretul gazelor produse în România va fi înghetat la nivelul actual, masura ce va fi aplicata si la 1 ianuarie 2015.

La 1 octombrie, nu va mai fi nicio crestere pentru gazul din productia interna, produs de Petrom si Romgaz, da asigurari ministrul delegat pentru Energie, Razvan-Eugen Nicolescu.

Nicolescu spune ca nu putem fi campioni în UE la liberalizarea completa a pretului gazului pentru populatie. În toate statele membre, sunt discutii despre protectia consumatorilor casnici.

De la 1 ianuarie, probabil, pretul va fi acelasi, de 53 RON/ kWh. La acesta se mai adauga tarifele de distrubutie, transport, furnizare, stocare si tariful gazului importat din Rusia, daca vom mai importa, spune ministrul delegat pentru Energie.

În ceea ce priveste importurile, ultima notificare primita de autoritati arata ca livrarile de gaze rusesti vor fi la parametri normali saptamâna viitoare.

Razvan Nicolescu spune ca România poate trece fara probleme pentru populatie o iarna extrema, chiar în conditiile în care Gazprom îsi va pune în aplicare amenintarile.

„Garantez ca populatia României nu va fi afectata de o întrerupere pe termen lung a furnizarii”, spune Razvan-Eugen Nicolescu. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie