Facebook, un pericol pentru copii?

 

Internetul ramane o jungla pentru copilele credule care cred ca toti oamenii sunt prietenosi si binevoitori. Realitatea insa le contrazice.

Idei de afaceriMai multe adolescente au fost contactate pe o pagina de socializare de un tanar care le-a pacalit ca le va ajuta sa castige multi bani.

Le-a prostit sa se fotografieze in ipostaze indecente, apoi, sub amenintarea ca le va face de rusine, a profitat de ele. Anchetatorii cred ca individul a facut victime in toata tara.

Gabriel Ilie este acuzat ca a santajat mai multe adolescente ca sa intretine relatii intime cu el. Una dintre fete, in varsta de 16 ani, spune ca a vorbit pe Facebook cu un tanar care s-a recomandat Mihai Dumitrescu.

S-a intalnit apoi cu el in oras, iar acesta i-ar fi propus sa lucreze la un videochat si sa castige mii de euro pe luna. Ademenita de acest castig usor, adolescenta a acceptat. A dat o proba, adica s-a dezbracat in fata unei camere de luat vederi. A inceput apoi teroarea.

Site-urile de socializare pe care tinerii le frecventeaza nu garanteaza pentru identitatea celor care isi fac conturi in lumea virtuala. Oricine poate sa pretinda ca este barbat sau femeie, sa foloseasca poza altcuiva pe acea pagina si sa isi creeze un profil fals. Copiii cad cel mai usor victime acestor pradatori.

Solutia este ca adolescentii sa nu creada in cei pe care ii intalnesc prima oara pe o pagina de internet.

Un studiu de anul trecut arata ca 80% dintre copiii din Romania au pagina pe Facebook. Dintre acestia, 41% au fost deja contactati de persoane necunoscute, iar 21% au primit chiar mesaje cu un continut sexual. stirileprotv.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie