Artistii primesc din nou indemnizatiile suspendate in 2009. Actul normativ va fi aprobat luni de Guvern

 

Premierul Victor Ponta a declarat joi, ca actul normativ prin care artistii primesc din nou indemnizatiile suspendate în 2009 va fi aprobat luni

bani1„Avem posibilitatea sa facem acest lucru si probabil luni vom adopta actul normativ care nu acorda ceva în plus, ci da înapoi ceea ce aveau si ceea ce în mod nemeritat li s-a luat în urma cu câtiva ani”, a afirmat premierul Victor Ponta.

Surse oficiale, citate de Mediafax, au precizat ca actul normativ va reglementa problema indemnizatiilor speciale care au fost suspendate în 2009 în cazul artistilor liber-profesionisti.

Premierul Victor Ponta a anuntat în urma cu doua saptamâni ca la rectificarea bugetara din luna septembrie Guvernul va adopta o ordonanta prin care vor fi redate drepturile financiare actorilor si celorlalte categorii asimilate. Prim-ministrul a afirmat ca aproximativ o mie de persoane vor beneficia de aceasta masura.

„La rectificarea din luna septembrie putem sa adoptam si Ordonanta prin care drepturile pe care Traian Basescusi Emil Boc le-au taiat sunt reluate – deci nu dam ceva noi în plus – exact drepturile pe care le-au avut, cred ca din 2003 sau 2004, acea indemnizatie. Nu e în niciun caz vorba de o avere si e vorba despre o mie si ceva de persoane, mari artisti, mari valori. Putem si avem capacitatea sa punem din nou legea în actiune”, a precizat premierul.

Victor Ponta a mai spus ca cei în cauza merita sa le fie redate drepturile financiare.

„Am primit un memoriu, dar nu am vrut sa spun pâna nu am fost convins ca am resursa. Vorbim aici de Florin Piersic, de Sebastian Papaiani, de oameni care realmente cred ca pentru fiecare dintre noi reprezinta ceva”, a afirmat premierul Victor Ponta. M.P. puterea.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie