CNSC: Ministerul Educatiei a eliminat oferte perfect valabile si a favorizat companiile declarate castigatoare la licitatia pentru manuale

 

Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) a constatat ca Ministerul Educatiei a eliminat oferte perfect valabile si a favorizat companiile declarate câstigatoare, la licitatia pentru manuale, spune Federatia Editorilor din România (FER), prezentând decizia consiliului.

manuale„CNSC constata ca Ministerul Educatiei Nationale (MEN), prin Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), a folosit în mod ilegal prevederi ale OMEN 5559 pentru a elimina oferte perfect valabile si a favorizat companiile declarate câstigatoare. Abateri pur tehnice, care nu afectau functionalitatea aplicatiei digitale au fost folosite drept pretext pentru respingerea majoritatii ofertelor. Se constata însa ca, în aceleasi proportii, aceste abateri s-au regasit si în cazul ofertelor declarate câstigatoare”, spune FER într-un comunicat, prezentând si decizia prin care CNSC a dispus continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitatiei pentru realizarea manualelor scolare, dupa ce trei contestatii au fost admise, sase admise în parte si doua respinse.

FER solicita descalificarea ofertelor prezentate de SIVECO+Litera si respectiv CD Press, declarate initial câstigatoare, întrucât acestea au fost desecretizate si deja prezentate publicului larg. În aceste conditii, ele nu mai pot face obiectul unei reevaluari obiective în conditii egale cu celelalte oferte, considera federatia.

În opinia FER, „cei doi ofertanti au furat startul unei competitii corecte, inundând piata cu publicitate si oferte si prezentându-se scolilor si publicului larg, înaintea finalizarii procedurilor de licitatie, drept câstigatori”. Laura Galescu, dcnews.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie