Ancheta in dosarul „Gala Bute” a fost reluata de procurorii DNA

 

Procurorii au reluat ancheta în dosarul privind gala în care a boxat Lucian Bute la Bucuresti, în iulie 2011, la Directia Nationala Anticoruptie având loc miercuri audieri în aceasta cauza.

dnaPrintre persoanele care au fost citate miercuri pentru audieri la DNA a fost si Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

În decembrie 2013, procurorul sef adjunct al Sectiei a II-a din DNA de la acea data a dispus infirmarea rechizitoriului prin s-a dispus trimiterea în judecata a lui Rudel Obreja privind gala în care a boxat Lucian Bute, pentru continuarea cercetarilor fata de functionarii din MDRT, Ministerul Economiei, companiile nationale si Federatia Româna de Box implicati în savârsirea faptelor.

S-a retinut ca la 24 iunie 2011, SC Europlus Computers SRL, reprezentata de Obreja, a încheiat cu reprezentantii MDRT un contract de prestari servicii de promovare de brand în valoare de peste 8,1 milioane lei, fara TVA, fara a respecta prevederile legale în vigoare.

Procurorul sef adjunct a apreciat ca dupa plata pretului prevazut în contract, inculpatul a folosit peste 868.000 lei din suma în scopuri care nu aveau legatura cu prestarea serviciilor de brand iar în acest mod i-ar fi determinat pe functionarii ministerului ca, actionând fara vinovatie, sa schimbe destinatia unei parti din fondurile prevazute în bugetul de stat pentru promovarea turistica a României.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie