Distribuirea cardului national de sanatate incepe vineri, 19 septembrie 2014

 

Începând de vineri, 19 septembrie, operatorii Postei Române vor începe distribuirea cardului national de sanatate catre asiguratii majori. Primele carduri vor fi primite de bucuresteni. Pe 22 septembrie începe distribuirea cardului, concomitent, în mai multe judete din tara. Procesul de distribuire va continua în luna octombrie pentru cei aproximativ 12,5 milioane de asigurati pentru care au fost tiparite cardurile.

Card national de sanatateÎncepând din 2015, toate serviciile medicale vor fi validate si decontate doar prin intermediul cardului national de sanatate. Începând de anul viitor, daca veniti la medic fara card, nu veti primi servicii decontate de Casa de Asigurari de Sanatate.

Românii vor primi acasa cardurile nationale de sanatate

Cardul de sanatate va fi înmânat titularului, în baza unui act de identitate si a semnaturii de primire.
Daca dupa doua prezentari la domiciliul asiguratului, dovedite pe baza avizului de transmitere, factorul postal nu a gasit acasa asiguratul, va preda cardul sau casei de asigurari de sanatate în evidenta careia se afla titularul cardului.

În cazul în care factorul postal nu va gaseste acasa, va va lasa în cutia postala un aviz care va contine numarul sau de telefon, ca sa sa îl contactati sa stabiliti intervalul orar în care factorul postal poate reveni în zilele urmatoare pentru a va preda cardul de sanatate.

Daca în termen de 20 de zile de la prima încercare de a va preda cardul nu v-a gasit acasa, Posta are 10 zile lucratoare la dispozitie ca sa predea cardul dumneavoastra casei de asigurari. Dupa acest termen, îl puteti ridica direct de la casa de asigurari în a carei evidenta va aflati.

Tiparirea si distribuirea cardului national vor continua în urmatorii patru ani pentru persoanele care vor împlini vârsta de 18 ani si/sau vor dobândi calitatea de asigurat.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie