Biblioteca Metropolitana suspectata de politistii Directiei de Investigare a Fraudelor ca a cumparat carti rare si a ascuns valoarea acestora. Prejudiciul estimat depaseste 5 milioane de lei

 

Conducerea Bibliotecii Metropolitane, institutie care apartine de Primaria Capitalei, este banuita de politistii Directiei de Investigare a Fraudelor ca a cumparat volume rare si a falsificat documente în care erau mentionate achizitii de carti obisnuite, au declarat marti pentru AGERPRES surse din Inspectoratul General al Politiei Române (IGPR).

black friday cartiConform surselor, perchezitiile efectuate dimineata în acest dosar au inclus sediul din strada Mendeleev al Bibliotecii Metropolitane iar în ancheta ar fi vizat si directorul institutiei.

Achizitii de carte rara ar fi fost facute prin intermediul unei fundatii, din care ar fi facut parte si directorul institutiei.

În acest dosar, politistii efectueaza mai multe perchezitii în Bucuresti si în patru judete, 16 persoane fiind banuite de savârsirea infractiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese si fals în declaratii.

IGPR precizeaza ca la cele 18 perchezitii din Capitala si judetele Ilfov, Giurgiu, Dâmbovita si Teleorman participa 130 de politisti, 19 persoane urmând a fi duse la audieri.

„Prejudiciul estimat pâna în prezent depaseste 5 milioane de lei. În cauza s-a dispus prin ordonanta Parchetului de pe lânga Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti instituirea masurii sechestrului asigurator asupra a 12 imobile evaluate la suma totala de 508.746 euro. Totodata, s-a instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri evaluate la suma de 5.485.000 lei”, arata IGPR.

La actiune participa ofiteri ai Directiei de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea Parchetului de pe lânga Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, precum si luptatori SIAS-IGPR.

În cauza s-a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.(AS — autor: Mihaela Tudorache, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie