Se redeschide punctul de frontiera cu Ucraina, Vicovu de Sus-Krasnoilsk

 

Autoritatile sucevene urmeaza sa redeschida, saptamâna viitoare, punctul de frontiera româno-ucrainean, Vicovu de Sus – Krasnoilsk, a anuntat, vineri, prefectul Florin Sinescu, care a mentionat ca asteapta o confirmare si din partea autoritatilor ucrainene pentru a fixa data inaugurarii.

punct de frontieraPrefectul Florin Sinescu a declarat, vineri, într-o conferinta de presa, ca în sedinta de Guvern de miercuri s-a aprobat proiectul de hotarâre privind deschiderea Punctului de trecere a frontierei si a Biroului vamal de frontiera Vicovu de Sus (Romania) – Krasnoilsk (Ucraina), iar potrivit acestui act normativ punctul de trecere va avea regim de trafic pietonal si rutier pâna la 3,5 tone, fara marfa, cu un program de functionare zilnic între orele 8.00-20.00.

La noul punct de trecere a frontierei, care a fost închis în urma cu aproximativ cinci ani, vor lucra 37 politisti de frontiera, 14 lucratori vamali, dar va exista si un punct al CNADNR pentru achizitionarea de roviniete, a precizat prefectul.

Sinescu a mentionat ca autoritatile sucevene au adoptat toate masurile pentru ca punctul de trecere a frontierei sa fie deschis în 19 septembrie.

El a aratat ca se asteapta si o confirmare din partea partii ucrainene pentru a se stabili de comun acord data la care acest punct va fi deschis.

Sinescu a mai spus ca în partea ucraineana punctul de trecere a frontierei este modernizat printr-un proiect care are ca durata 22 de luni, dar ca se poate deschide si în conditiile actuale, existând discutii în acest sens cu ambasada Ucrainei si cu Ministerul de Externe ucrainean. Tibi Bujdei, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie