Ghid oficial ANAF privind regimul fiscal al persoanelor fizice care realizeaza venituri comerciale

 

Contribuabilii persoane fizice care realizeaza venituri comerciale sunt obligati sa se inregistreze la organul fiscal competent, sa declare si sa plateasca impozite, taxe si contributii sociale pentru activitatile desfasurate, se arata intr-un ghid oficial al ANAF, publicat recent pe pagina de internet a institutiei. In cazul in care acestia nu isi indeplinesc obligatiile fiscale, ei risca amenzi de pana la 3500 de lei.

inregistrare fiscalaPotrivit Ghidului fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizeaza venituri comerciale din Romania, publicat recent pe pagina de internet a ANAF, veniturile comerciale reprezinta acele venituri din activitati independente si cuprind veniturile din fapte de comert ale contribuabililor, din prestari de servicii, altele decat cele din profesii libere, precum si din practicarea unei meserii.

Astfel, persoanele fizice care intentioneaza sa desfasoare o activitate economica ca persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale si familiale sunt obligate sa se inregistreze si sa se autorizeze la Oficiile Registrului Comertului, operatiuni in urma carora vor primi un cod unic de inregistrare, se arata in documentul citat.

Pe langa indeplinirea formalitatilor de la ONRC, aceste categorii de persoane au si o serie de obligatii fiscale, respectiv sa depuna anumite declaratii la ANAF si sa plateasca catre stat taxele si impozitele pentru activitatile pe care le desfasoara.

Formularul 220 se depune in functie de cum se obtin veniturile

Conform ghidului ANAF, contribuabilii care incep o activitate in cursul anului fiscal sunt obligati sa depuna la organul fiscal competent „Declaratia privind venitul estimat/norma de venit” – formular 220, prin care estimeaza veniturile si cheltuielile ce se vor realiza pentru anul fiscal.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie