Examenul de admitere in profesia de avocat 2014. Vezi lista candidatilor

 

Examenul de primire in profesia de avocat, pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar, si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice va avea loc luni, 15 septembrie. Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a publicat ieri pe site-ul sau lista cu candidatii care vor putea participa la examen.

avocatiCandidatii care vor sa sustina examenul de primire in profesia de avocat (pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar), precum cei care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice, dar vor sa intre in profesia de avocat, sesiunea septembrie 2014, s-au putut inscrie intre 1 si 18 august, se mentioneaza pe site-ul UNBR.

UNBR a publicat ieri pe pagina sa de internet lista cu candidatii care au fost admisi sau respinsi in urma verificarii dosarelor de inscriere si de asemenea, lista cu candidatii ale caror dosare au fost retrase. Listele finale pot fi consultate AICI.

Cand are loc examenul?

Candidatii care au fost declarati admisi vor putea sustine examenul de admitere in profesia de avocat pe 15 septembrie. Examenul se va desfasura in acest an dupa noi reguli. Astfel, candidatii vor trebui sa sustina o singura proba pentru a intra in Barou, si nu mai multe, cum se intampla pana acum.

Conform Hotararii UNBR nr. 962/24.05.2014, in sesiunea septembrie 2014, se modifica modalitatea de examinare a candidatilor la examenul de primire in profesie pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice.

Examenul consta in verificarea cunostintelor juridice cu caracter preponderent teoretic, pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar si cu caracter preponderent practic – aplicativ pentru dobandirea titlului profesional de avocat definitiv.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie