Cum au primit jucatorii din economia romaneasca reducerea CAS?

 

Dincolo de scandalul politic de rigoare, masura de reducere a CAS-ului este primita bine, în general, de jucatorii din economia româneasca. Raspunsurile lor sunt prudente, dar optimiste.

calculator si pixConstantin Stroe, Automobile Dacia

Constantin Stroe, vicepresedinte al Automobile Dacia, a doua firma ca marime din România si cel mai mare exportator al tarii, apreciaza ca masura reducerii CAS la angajator este benefica, dar admite ca vor exista probleme la fondul de pensii.
„Este o masura buna nu numai pentru Dacia, ci pentru toata lumea, daca se va aplica. Nu vedem vreun efect advers” a spus Stroe. Întrebat unde crede ca votr ajunge banii obtinuti de firma prin scaderea fiscalitatii pe forta de munca, Stroe a spus ca, cel putin la Dacia, nu vor fi cresteri de salarii.

„Toata operatiunea e centrata pe competitivitate. Sigur ca acest surplus poate avea utilizari diferite: fie pentru investitii, fie pentru cresterea salariilor, acolo unde exista o presiune la nivel salarial. La Dacia nu se va umbla la salarii în acest context”.

Stroe a admis ca va creste presiunea asupra fondului de pensii, si a dat un raspuns neechivoc la întrebarea de unde se va acoperi deficitul suplimentar astfel creat: „din taxe suplimentare”.

Horatiu Tepes, proprietar Bilka Steel

Horatiu Mihai Tepes, proprietarul producatorului brasovean de acoperi?uri metalice Bilka Steel (?igla metalica, hale industriale, sistem pluvial ?i accesorii), sustine ca masura reducerii CAS – si orice alta reducere de taxe – este una benefica.

„Ar trebui sa luam în considerare atât reducerea CAS-ului, cât si masura legata de scutirea de impozit pe profitul reinvestit. Aceste masuri ne ajuta sa investim mai mult, sa producem valoare adaugata în plus si, în final, sa aducem bani la buget. În cazul CAS-ului, reducerea nu pare a fi semnificativa la prima vedere. Dar daca luam în considerare banii care ne ramân dupa un an de aplicare a masurii, ajungem la o suma care reintrodusa în circuit va produce valoare adaugata.

Psihologic vorbind, orice reducere de taxe este benefica”, a precizat Horatiu Tepes.

Citeste mai departe pe capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie