Ministrul Justitiei: Orice informatii si orice suspiciuni cu privire la magistrati sunt de natura sa afecteze credibilitatea

 

Horatius Dumbrava, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a procedat corect când a sesizat Inspectia Judiciara sa verifice afirmatiile presedintelui despre „decizii de procurori” care au fost „controlate de un ziarist important”, a afirmat joi ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

robert cazanciuc„Cred ca este un demers corect al domnului Dumbrava, nu trebuie lasat în spatiul public niciun fel de suspiciune cu privire la judecatori si procurori. Inspectia Judiciara este calea legala. Ori de câte ori cineva are suspiciuni cu privire la un judecator sau procuror, trebuie sesizata Inspectia Judiciara. Cred ca este un demers necesar facut de Dumbrava pentru a nu lasa niciun fel de lucruri neclarificate în spatiul public”, a afirmat ministrul, prezent la o conferinta organizata de CSM.

Referitor la posibilitatea clarificarii aspectelor care reies din afirmatiile presedintelui de catre Inspectia Judiciara, ministrul a subliniat ca aceasta institutie are propriile proceduri, chiar si atunci când informatiile par a fi mai putine. „Ele, de regula, nu sunt putine si stiu cum sa-si faca datoria”, a adaugat Cazanciuc.

Întrebat cum apreciaza afirmatiile sefului statului, ministrul a raspuns: „Cum spuneam si ieri, în nota proprie a domnului presedinte”.

Ministrul a explicat ca orice informatii cu privire la magistrati, mai ales când vin de la un oficial, si orice suspiciune sunt de natura sa afecteze credibilitatea.

„Se câstiga foarte greu credibilitatea, prin mult efort, si se pierde foarte usor. Acest gen de afirmatii lasate în spatiul public, fara niciun fel de chestiuni mai concrete, cu siguranta nu contribuie la cresterea prestigiului justitiei, din contra”, a mai spus ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc. (AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie