Initiativa cetateneasca pentru schimbarea Codului muncii

 

Blocul National Sindical (BNS) a strâns peste 150.000 de semnaturi pentru schimbarea Codului muncii, iar un Comitet de initiativa a înregistrat miercuri, la Senat, proiectul de modificare a legislatiei muncii, care vizeaza, printre altele, contractele pe perioada determinata si perioadele de proba.

blocul national sindical, BNSBNS a anuntat, joi, ca initiativa legislativa cetateneasca a fost înregistrata la Senat de catre un comitet alcatuit din reprezentanti ai confederatiei sindicale.

„Proiectul depus de BNS are sanse sa devina lege si sa modifice astfel actualul Cod al Muncii, un act normativ care afecteaza negativ drepturile si interesele lucratorilor si pe care negocierile cu partidele aflate pe rând la putere si în opozitie nu au reusit sa îl clinteasca si sa îl puna în acord cu normele europene si internationale”, arata BNS într-un comunicat de presa transmis agentiei MEDIAFAX.

Potrivit BNS, au fost parcursi toti pasii legali pentru înregistrarea initiativei cetatenesti, trecând prin etapa de constituire a Comitetului, prin elaborarea proiectului, obtinerea avizului din partea Consilului Legislativ, publicarea proiectului în Monitorul Oficial si strângerea semnaturilor. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie