CSM a decis suspendarea din functie pe o perioada de sase luni a judecatoarei Steliana Mihailescu de la Tribunalul Bucuresti

 

Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri suspendarea din functie pe o perioada de sase luni a judecatoarei Steliana Mihailescu de la Tribunalul Bucuresti.

csmPotrivit unui comunicat al CSM, Sectia pentru judecatori a Consiliului a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara împotriva judecatoarei Steliana Mihailescu si a aplicat sanctiunea disciplinara constând în „suspendarea din functie pe o perioada de 6 luni”, pentru savârsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit.i) teza a II — a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor — „nerespectarea îndatoririi de a se abtine atunci când judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa, precum si formularea de cereri repetate si nejustificate de abtinere în aceeasi cauza, care are ca efect tergiversarea judecatii”.

Practic, CSM îi reproseaza judecatoarei Steliana Mihailescu de la Sectia a III-a Civila a Tribunalului Bucuresti ca a formulat cereri repetate de abtinere în dosare, ceea ce a dus la tergiversarea nejustificata a proceselor.

Hotarârea pronuntata de Sectia pentru judecatori poate fi atacata cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

Steliana Mihailescu a mai fost sanctionata în doua rânduri de catre CSM, în anul 2013 si 2014, pentru ca a jignit un avocat în sala de judecata, dar si pentru ca a avut un comportament nedemn fata de colegii ei de la Tribunalul Bucuresti.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie