Toate dosarele de tratament in strainatate au fost aprobate de Ministerul Sanatatii

 

Ministerul Sanatatii a aprobat toate dosarele de tratament în strainatate, pâna în prezent fiind alocate 10,6 milioane de lei, iar în continuare vor fi asigurate sumele necesare si pentru dosarele din ultimul trimestru al anului, a declarat miercuri ministrul Nicolae Banicioiu.

Nicolae Banicioiu„În prezent, nu exista dosare în asteptare. Când am venit la minister, doar o mica parte dintre dosare erau aprobate. Vom acorda o atentie deosebita acestor pacienti care nu pot fi tratati în România”, a spus ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, citat într-un comunicat de presa al MS.

Pacientii cu afectiuni grave pot deconta, prin bugetul Ministerului Sanatatii, costul operatiilor sau tratamentului, la recomandarea comisiilor de specialitate teritoriale. Procedura se adreseaza doar tratamentelor care nu pot fi efectuate în tara si nu pot fi decontate în baza formularelor europene dedicate serviciilor medicale incluse în pachetul de servicii de baza.

Ministerul Sanatatii a alocat pâna în prezent 10,6 milioane de lei pentru aceste tratamente, aprobate de Comisia din Ministerul Sanatatii. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie