Permis anulat. In ce conditii il poti recupera?
Codul rutier a fost modificat printr-o ordonanta a Guvernului care a fost publicata deja în Monitorul Oficial si este în vigoare de la 1 septembrie 2014. Ce s-a modificat în Codul rutier.
Pâna în prezent, recoltarea probelor biologice pentru soferii aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante putea fi facuta doar în unitatile de asistenta medicala autorizate sau în unitatile medico-legale, scrie promotor.ro. De acum înainte însa, legea spune ca probele biologice se vor putea recolta si în ambulante sau autospeciale care apartin Serviciului mobil de urgenta.
Amenzi pentru soferi daca minorii nu poarta centuri de siguranta sau nu sunt transportati în scaune speciale
Codul rutier nu a fost foarte clar pâna acum în ceea ce priveste folosirea centurilor de siguranta de catre pasagerii adulti si de catre minori. Dar acum lucrurile s-au schimbat. Atentie, sute de mii de soferi din România risca sa ia amenda în urmatoarele luni daca nu respecta aceste prevederi.
Mai exact, soferul are obligatia sa îi informeze pe pasageri ca trebuie sa poarte centurile de siguranta (daca acestea exista). Totodata, de acum înainte este interzisa transportarea copiilor mai mici de trei ani în masini în care nu exista scaune speciale pentru copii. Exceptie fac taxiurile si mijloacele de transport public, unde copiii trebuie sa ocupe orice alt loc decât cel din fata.
Citeste mai departe pe romaniatv.net
1 comentariu
Dar nimeni nu am vazut sa spuna care sunt dezincriminarile concrete din NCP si NCPP,legat de infractiunile la legea circulatiei !!! Poate cineva sa le enumere si sa le numeasca,CONCRET ???