Sase ani inchisoare cu executare pentru omul de afaceri Catalin Chelu

 

Omul de afaceri Catalin Chelu a fost condamnat definitiv luni de Curtea de Apel Bucuresti la sase ani închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat ca a încercat sa-l mituiasca cu un milion de euro pe fostul secretar de stat în MAI Dan Valentin Fatuloiu.

cod-procedura-penalaÎn acelasi dosar, cei trei complici ai lui Chelu au primit urmatoarele pedepse: Stefan Badea – patru ani de închisoare cu executare, Gabriel Constantinescu – sase luni închisoare cu suspendare si Antonel Bunu – sase luni de închisoare cu suspendare.

Catalin Chelu, asociat si administrator al mai multor societati comerciale, a fost trimis în judecata în decembrie 2010 pentru dare de mita si cumparare a influentei, iar Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea, oameni de afaceri apropiati ai lui Chelu, au fost acuzati de complicitate la infractiunea de dare de mita.

Procurorii DNA sustin ca, în perioada august – 12 noiembrie 2010, Chelu a promis chestorului sef de politie Dan Fatuloiu suma de un milion de euro pentru ca acesta, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administratiei si Internelor, sa îndeplineasca acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea în sistem integrat a informatiilor din dosarele penale, având ca obiect infractiuni comise de catre omul de afaceri si persoanele apropiate acestuia.

Prelucrarea datelor respective se efectua în cadrul cooperarii interinstitutionale cu Ministerul Public, în legatura directa cu punerea în aplicare a Planului National Comun de Actiune, în domeniul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale.

Citeste mai departe pe capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie