Firmele de leasing lucreaza la o formula care sa reflecte costul total al unei finantari in leasing similara cu DAE

 

Firmele de leasing membre ale ALB (asociatia societatilor financiare) lucreaza la o formula care sa reflecte costul total al unei finantari în leasing, similara cu DAE (dobânda anuala efectiva) utilizata de banci si companiile de credite de consum în cazul creditelor acordate persoanelor fizice.

Contract leasingPractic, noua formula va include în afara de dobânda nominala si comisioanele totale achitate de client.

„Vrem sa facem un fel de DAE pentru ca vrem sa schimbam perceptia asupra produsului de leasing. Vrem sa punem în valoare leasingul ca solutie de crestere, iar atitudinea jucatorilor din piata ma îndreptateste sa cred ca am putea sa captam mai mult interes pentru leasing“, a declarat pentru ZF Felix Daniliuc, presedintele ALB.

Bancile si companiile de credite de consum sunt obligate sa afiseze costul total al unui împrumut, sub forma dobânzii anuale efective, din 2004, odata cu aparitia legii privind regimul juridic al contractelor de credit destinate persoanelor fizice. Legea a aparut chiar în perioada de început a boom-ului creditarii de retail, care s-a încheiat dupa numai 3-4 ani cu supraîndatorarea populatiei. Ciprian Botea, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie