Contestatia cu privire la neconstitutionalitatea ordonantei 45/2014 privind alegerile prezidentiale va fi discutata de CCR pe 16 septembrie

 

Curtea Constitutionala va discuta în 16 septembrie contestatia PNL privind neconstitutionalitatea ordonantei de urgenta 45/2014 privind alegerile prezidentiale, liberalii sustinând ca actul normativ îl favorizeaza pe Victor Ponta în alegerile prezidentiale si favorizeaza frauda, informeaza Mediafax.

curtea constitutionalaCurtea Constitutionala a înstiintat Guvernul si PNL ca în 16 septembrie va fi discutata sesizarea formulata de Klaus Iohannis în numele PNL privind neconstitutionalitatea OUG 45/2014 care modifica legea alegerilor prezidentiale.

Liberalii anuntau pe 21 august ca le-a fost admisa de Curtea de Apel Bucuresti solicitarea depusa în numele PNL de presedintele partidului, Klaus Iohannis, privind sesizarea Curtii Constitutionale în legatura cu ordonanta de urgenta care modifica legea de organizare a alegerilor prezidentiale.

„Ne exprimam speranta ca aceasta speta care vizeaza asigurarea unui cadru electoral corect va fi pusa pe ordinea de zi a Curtii Constitutionale cât de curând posibil. Consideram ca, pentru respectarea regulilor democratice, este necesar sa fie clarificat urgent daca legislatia în baza careia vor fi organizate alegerile preziden?iale respecta sau nu Constitutia”, se arata într-un comunicat al ACL.

Liberalii precizeaza ca din punctul lor de vedere „exista serioase suspiciuni ca modificarile adoptate prin OUG 45/2014 favorizeaza frauda electorala”. antena3.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie