Verificarea unui hotel de lux din Delta Dunarii – Misiune imposibila pentru autoritati

 

Legea junglei, în Delta Dunarii. Doi patroni de hotel, tata si fiu, tin la respect autoritatile din Tulcea. Acestia nu permit nici Garzii de Mediu, nici Asociatiei Biosfera Deltei Dunarii si nici reprezentantilor Apelor Române sa le inspecteze hotelul. Ba chiar sar la gâtul turistilor care se apropie de complexul hotelier.

stele hotelMarin Gostin si fiul sau, Bogdan Marian Gostin, au ajuns sa faca legea în Delta Dunarii. Acestia detin un hotel de lux în localitatea Murighiol, din judetul Tulcea, o zona protejata prin lege, care face parte din biosfera Deltei Dunarii.

Din 2010, când au devenit proprietari, nu au mai permis niciunei autoritati locale sau nationale sa vina în inspectie.

De exemplu, Garda Nationala de Mediu s-a deplasat de mai multe ori la acest hotel pentru a vedea daca respecta normele de constructie si daca zona în care a fost ridicat nu este afectata. Inspectorii nu au reusit sa faca verificarile însa, din cauza patronilor, care le-au spus ca este proprietate privata si nu desfasoara activitate economica.

Nici reprezentantii Administratiei Nationale Apele Române nu au putut face verificari. Cu toate ca în anul 2008 au remis o notificare hotelului prin care cereau respectarea normelor privind poluarea zonei cu apa menajera.

Când inspectorii s-au întors pentru a verifica, nu au mai fost lasati sa intre în incinta hotelului. Motivatia a fost aceeasi: e proprietate privata si nu desfasoara activitate economica.

Hotelul de lux a fost dat în folosinta înca din anul 2005 însa, si are aviz al Autoritatii Nationale pentru Turism. De asemenea, a obtinut, în 2003, un aviz de mediu din partea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Proprietarul de atunci al hotelului a fost nimeni altul decât Horia Teodorescu, actualul presedinte al Consiliului Judetean Tulcea.

Culmea este ca acesta sustine ca hotelul a primit în 2003 avizul de construire, având TOATE documentele necesare impuse de ordinul 839 din 2009. Mai mult, Consiliul Judetean Tulcea arata ca a realizat receptia lucrarii, ATENTIE, cu ajutorul administratorului firmei care a construit hotelul, contabilului acesteia si a un specialist în constructii, cel mai probabil angajat al firmei. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie