Consiliul ASF a aprobat propunerile modificarii legislative pentru piata de asigurari/reasigurari

 

Consiliul ASF a aprobat, in data de 3 septembrie 2014, doua propuneri de modificare legislativa cu impact semnificativ pentru piata de asigurari/reasigurari, atat din punct de vedere al stabilitatii pietei, cat si al protectiei asiguratilor.

asf logo1Prima propunere vizeaza Proiectul de lege pentru transpunerea Directivei 2009/138/CE privind accesul la activitate si desfasurarea activitatii de asigurare si reasigurare (Solvency II). Proiectul este supus consultarii publice. Odata incheiata aceasta etapa si dupa obtinerea avizelor din partea Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Justitiei, proiectul va fi transmis Guvernului Romaniei spre aprobare si depunere la Parlament, in vederea dezbaterii si adoptarii. Termenul de transpunere in legislatia nationala este 31 martie 2015.

A doua propunere transmisa spre consultare publica este Proiectul de Norma pentru modificarea si completarea unor acte normative privind activele admise sa acopere rezervele tehnice brute ale asiguratorilor.

Noile reguli vor creste nivelul de protectie a asiguratilor, iar ASF va continua cladirea unei piete de asigurari robuste, prin modificarea si completarea Legii 32/2000 si a legislatiei aplicabile brokerilor de asigurari.

Citeste mai departe pe infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie