O instanta a Tribunalul Judetean Bacau a admis cererea de contopire a pedepselor pentru Irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii

 

O instanta a Tribunalul Judetean Bacau a admis cererea depusa de Irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat în Constructii (ISC) în perioada guvernarii Adrian Nastase, prin care aceasta cerea contopirea pedepselor cu închisoare primite în doua dosare penale.

ciocanelIrina Jianu fusese condamnata la patru ani de detentie în dosarul ‘Zambaccian’ si la sase ani în cel cunoscut sub numele ‘Trofeul Calitatii’, judecatorii bacauani hotârând ca aceasta sa execute pedeapsa cea mai mare, respectiv sase ani, fara niciun alt spor.

DNA a facut contestatie împotriva acestei decizii, care urmeaza a se judeca zilele urmatoare la Curtea de Apel Bacau.

‘Având în vedere ca se aplicase o pedeapsa foarte dura, sporul nu îsi avea rostul. Acest lucru trebuie privit si prin prisma faptului ca Adrian Nastase, care a fost beneficiarul principal în cadrul ambelor dosare, a executat o pedeapsa mult mai mica’, sustine avocatul Vlad Fesan, aparatorul Irinei Jianu.

Potrivit acestuia, ,,dupa ce va ramâne definitiva decizia de contopire a pedepselor, va fi depusa o cerere de eliberare conditionata’ a fostei sefe de la ISC.

Irina Jianu, aflata în arest din luna iunie 2012, a împlinit vârsta de 60 de ani, si ca urmare poate beneficia de reducerea pedepsei la jumatate, putând iesi din închisoare în iunie 2015.

Ea mai trebuie, însa, sa plateasca o amenda de 3.750 lei, pentru o infractiune la Legea cecului, pentru care avocatul acesteia a depus o cerere de esalonare.(AS-autor: Cornel Cepariu, editor: Diana Dumitru), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie