Cum te poate ajuta medierea in cazurile de violenta domestica?

 

În fata mea statea o femeie frumoasa, de vreo treizeci de ani, însotita de avocata ei care mi-a spus în câteva cuvinte ca doamna Ioana P. ceruse un ordin de protectie împotriva sotului. Acesta, în repetate rânduri dovedite, a lovit-o, a insultat-o, a amenintat-o stop violentacu moartea, în fata fetitei lor de 5 ani. Era la al doilea termen al procesului de divort, când judecatorul le-a recomandat Medierea, pentru ca cei doi soti sa încerce sa se înteleaga asupra custodiei comune.

Mediatorul poate nuanta termenii în care are loc divortul între doi soti care practic nu mai comunica afectiv, dar care constientizeaza ca au de crescut împreuna copilul.

Când avocata a plecat, am invitat-o pe Ioana P. sa se aseze si sa-mi spuna cum au evoluat lucrurile între ea si sotul ei. Spre surprinderea mea, Ioana vorbea cu atâta implicare despre povestea lor în cei sase ani de casnicie zbuciumata, ca si cum toate lucrurile se petrecusera ieri si emotia o facea sa-si frânga mâinile. Plecase la Bucuresti, pentru un job mai bine platit, facând naveta când el, când ea, pâna la Focsani, orasul în care locuia el, în aceeasi casa cu parintii lui si unde statusera împreuna toti, cât timp fetita lor crescuse pâna la doi ani. În aceasta perioada, parintii sotului au demonstrat, spune Ioana, ca nu-si iubeau propriul copil, pe care-l umileau mereu si îl considerau un ratat si o persoana prea credula în relatia cu sotia lui.

– Dar pentru ce motiv îi induceau parintii nesiguranta si suspiciunile cu privire la tine?!

– Parintii lui lucrasera în administratia locala, si-au facut o firma si când au iesit la pensie au investit exact înainte de declansarea crizei economice, atunci când scazuse dramatic pretul la terenuri. Decizia asta nu si-au asumat-o, au dat vina pe el, pe mine, care nu am avere, pe copilul nostru, astfel încât de vreo câteva ori am sarit eu în apararea sotului!! Asta a fost considerata o atitudine periculoasa care le submineaza lor autoritatea si a fost sanctionata.

Din momentul acela au început sa-l sicaneze ca îl duce de nas nevasta, ca eu am un trecut îndoielnic, pe care-l ascund, ca în prezent am o viata dubla la Bucuresti… Eu stiu ca el nu este un om rau, dar este atât de influentabil, încât devine o unealta în jocul de putere al parintilor vicleni, care l-au facut sa creada ca ei s-au sacrificat pentru familie, iar el este vinovat de dezastrul lor financiar, dar si manipulat de nevasta.

Citeste mai departe pe ziaruldeiasi.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie