100 de benzinarii OMV Petrom scoase la vanzare

 

OMV Petrom poarta negocieri cu mai multe companii petroliere pentru vânzarea a pâna la 100 de statii de distributie a carburantilor, dintre cele cu un volum al vânzarilor considerat nesatisfacator de catre companie.

omv petromOMV Petrom, liderul pietei locale a distributiei de carburanti, intentioneaza sa vânda pâna la 100 de statii de distributie a carburantilor, potrivit unor surse din piata. Compania ar fi organizat deja un „data center”, unde investitorii interesati pot obtine informatii despre aceste statii. Potrivit surselor noastre, cinci companii mari, dintre care unele activeaza deja în România, si-ar fi manifestat interesul pentru achizitia acestor statii, dar, pâna în acest moment, nu s-a finalizat nici o tranzactie.

Solicitati de ECONOMICA.NET, reprezentantii Petrom au confirmat ca ar putea vinde statii, dar nu au specificat numarul benzinariilor la care compania va renunta, si nu au dat mai multe detalii.

„Revizuim în mod constant performanta statiilor de distributie din reteaua noastra, din punct de vedere al profitabilitatii acestora. Acest proces poate rezulta în renuntarea la unele statii care performeaza sub nivelul standard al companiei în ceea ce priveste volumul vânzarilor. Asa cum am procedat si pâna acum, vom raporta în mod transparent, la momentul finalizarii, eventuale închideri sau vânzari de statii” au spus oficialii Petrom.

La ultima conferinta de presa organizata pentru prezentarea rezultatelor financiare la sase luni, oficialii companiei au declarat ca optimizarea retelei de distributie a carburantilor va continua.

„Nu stam nici noi cu mâinile în sân. Vom continua optimizarea retelei. Asteptam licitatiile pentru benzinariile de pe autostrazi. Avem un program si pentru acest an, si pentru 2015” a declarat Neil Morgan, director pe partea de rafinare si marketing la OMV Petrom

Potrivit ultimelor date publicate de companie, Petrom administreaza o retea de 545 de statii de distributie, sub brandurile Petrom si OMV. Pe piata mai activeaza Rompetrol (394 de statii proprii, partenere si Expres), Lukoil (circa 300 de benzinarii) si Mol, care în urma tranzactiei globale prin care a preluat lantul Eni, are în România o retea de circa 190 de statii. Ultimii intrati pe piata sunt Gazprom si compania azera Socar. Adrian N. Ionescu, Mihai Nicut, economica.net

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie