Conferinta „Sistemul de drept ca factor economic in Romania si Germania” pe 9 septembrie la Bucuresti

 

Avantajele si influenta dreptului in economiile celor doua tari vor fi reliefate pe parcursul a trei ore de catre nume de rasunet, intre care presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Avocat Dr. Gheorghe Florea, precum si Avocat Prof. Dr. Wolfgang Ewer, presedintele Asociatiei Germane a Avocatilor.

Cursuri„Sistemul de drept ca factor economic in Romania si in Germania” este tema unei conferinte cu participare gratuita, anuntata de UNBR si programata pentru marti, 9 septembrie la Bucuresti. Evenimentul este organizat de Asociatia Avocatilor din Germania impreuna cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, Fundatia Germana pentru Cooperare Juridica Internationala, alaturi de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, cu sprijinul Ambasadei Germaniei la Bucuresti.

Vor avea loc schimburi de experienta intre profesionistii celor doua tari, iar subiectele abordate in cadrul conferintei sunt:

– Importanta alegerii dreptului aplicabil si a instantei competente in raporturile juridice internationale – avantajele alegerii dreptului german la incheierea contractelor;

– Arbitrajul in cadrul solutionarii litigiilor transfrontaliere – Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Romano-Germana;

– Stabilitatea juridica – avantaj pentru mediul de afaceri, exemplificat pe baza dreptului achizitiilor publice;

– Particularitati ale contractului de vanzare in dreptul german si cel roman, cuvantare sustinuta de catre decanul Baroului Arad, Avocat Prof. Dr. Liviu Cristian Alunaru.

Intre personalitatile prezente la evenimentul din 9 septembrie sunt si presedintele Asociatiei Germane a Avocatilor, Avocat Prof. Dr. Wolfgang Ewer, care de altfel va tine si cuvantarea de deschidere, presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Avocat Dr. Gheorghe Florea, dar si Dr. Julie Trappe, de la Fundatia Germana pentru Cooperare Juridica Internationala.

Accesul la conferinta este gratuit, pe baza de inscriere prealabila, iar cei prezenti vor beneficia de interpretare simultana in limbile germana si romana.

Intalnirea va avea loc la Hotelul Intercontinental din Bucuresti, incepand cu ora 17:00. Detalii privind intregul program si modalitatea de inscriere gasiti AICI. avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie