Medici fara Frontiere: Raspandirea virusului Ebola arata ca actorii internationali nu sunt destul de pregatiti

 

Raspândirea virusului Ebola în Africa de Vest a aratat ca Natiunile Unite, diversele organizatii neguvernamentale de ajutor si alti actori nu dispun de pregatirea si instrumentele adecvate pentru a opri contagiunea, a declarat vineri Brice de le Vingne, de la organizatia caritabila Medici fara Frontiere, pentru agentia RIA Novosti.

medici fara frontiere‘Am învatat o lectie incomoda în ultimele sase luni: în cele mai afectate tari niciuna dintre organizatii — precum Natiunile Unite, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), guvernele locale, MSF si alte ONG-uri — nu au reusit sa ofere un raspuns adecvat la scara necesara pentru a avea un impact serios asupra raspândirii bolii’, a afirmat el.

‘Trebuie sa fim în masura sa controlam eficient si rapid epidemia si sa îi îngrijim pe pacienti, pe familiile acestora si comunitatile afectate. Dat fiind ca este vorba despre o urgenta internationala de sanatate publica, statele cu capacitatea de a ajuta ar trebui sa îsi mobilizeze resursele pentru a sprijini tarile afectate, în loc sa priveasca de pe margine sperând ca situatia se va îmbunatati’, a continuat de le Vingne.

Peste 1.550 de persoane si-au pierdut deja viata în cea mai grava epidemie de Ebola din istorie, prima care s-a produs în Africa de Vest. Aceasta a început în sudul Guineei în februarie, raspândindu-se ulterior în Liberia, Sierra Leone si Nigeria. OMS a avertizat ca numarul persoanelor infectate ar putea ajunge la 20.000 si estimeaza ca cifra reala a cazurilor de infectare ar putea fi în prezent de patru ori mai mare decât cifra cunoscuta la nivel oficial. Totusi, OMS si-a exprimat speranta ca în termen de trei luni va putea sa stopeze extinderea virusului.(AS — autor: Bogdan Muresan, editor: Gabriela Ionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie