UDMR nu are inca o propunere pentru conducerea Ministerului Culturii

 

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, ca Uniunea nu are înca o propunere pentru conducerea Ministerului Culturii. Hunor a tinut sa precizeze ca UDMR nu va face nominalizarea în acest sens nici în prima saptamâna a lunii septembrie.

Kelemen Hunor”Nu avem înca o nominalizare facuta, asa ca lucrurile sunt asa cum le cunoasteti. Vom avea, dar deocamdata nu am facut o nominalizare premierului. Nici saptamâna aceasta si nici prima saptamâna din septembrie. Nu vreau sa dau termene. Functioneaza Ministerul Culturii, eu sunt la serviciu, nu avem nicio problema”, a precizat Kelemen Hunor.

Senatorul PSD Gabriela Firea l-a întrebat pe Kelemen Hunor cum vede profilul candidatului pentru conducerea Ministerului Culturii, presedintele UDMR precizând ca acesta trebuie sa stie cum functioneaza ministerul, din punct de vedere administrativ.

”Nu as opta neaparat pentru un om de cultura sau pentru un manager (…) Daca un om întelege fenomenul cultural, institutiile de cultura si cum functioneaza si are o gândire deschisa si este capabil de a dialoga, va putea sa fie ministru. Eu nu spun ca trebuie sa fie neaparat scriitor”, a precizat Kelemen Hunor.

Gabriela Firea i-a mai cerut presedintelui UDMR sa dea câteva nume de personalitati, Kelemen Hunor refuzând sa faca vreo nominalizare.

”Mai avem nevoie de timp”, a spus ministrul Culturii. C.A. qmagazine.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie