Strainii vor putea munci in Romania in baza unui aviz care trebuie obtinut de angajator de la Inspectoratul General pentru Imigrari

 

Strainii vor putea fi angajati sau detasati în România în baza unui aviz care trebuie obtinut de angajator de la Inspectoratul General pentru Imigrari, prevede o ordonanta adoptata marti de Guvern.

maini, pix, contract, autorizatii de muncaPotrivit Executivului, ordonanta vizeaza armonizarea legislatiei nationale cu o serie de reglementari europene în domeniu.

Prevederile ordonantei au în vedere încadrarea în munca si detasarea strainilor (cetateni ai altor state decât România, celelalte state membre UE, statele din Spatiul Economic European si Elvetia, n.r.) pe teritoriul României, actul normativ fiind initiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) si Ministerul Afacerilor Externe (MAE) si avizat de Ministerul Muncii, Ministerul Justitiei si Serviciul Român de Informatii (SRI).

Strainii cu sedere legala pe teritoriul României pot fi încadrati în munca în baza avizului de angajare, obtinut de angajatori.

Conform aceluiasi act normativ, nu este necesara obtinerea avizului de angajare pentru încadrarea în munca a strainilor al caror acces liber pe piata muncii din România este stabilit prin tratate încheiate de România cu alte state. La fel se întâmpla în cazul strainilor care urmeaza sa desfasoare activitati didactice sau stiintifice cu caracter temporar în institutii de profil, care desfasoara activitati artistice în institutii de cultura din România, care urmeaza sa desfasoare activitati temporare solicitate de ministere sau de alte autoritati administrative sau care sunt numiti la conducerea unai filiale, reprezentante sau sucursale de pe teritoriul României a unei companii cu sediul în strainatate.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie