Marius Florin Murariu, condamnat pe nedrept pentru presupuse jafuri pe teritoriul Frantei a deschis o noua actiune impotriva statului francez si a statului roman

 

Barbatul de 33 de ani, din comuna Rachiti din judetul Botosani, care în urma cu doi ani a fost condamnat pe nedrept pentru presupuse jafuri pe teritoriul Frantei, a deschis o noua actiune împotriva statului francez si a statului român.

Ciocan judecatorMarius Florin Murariu, care a stat într-o închisoare din Franta timp de 110 zile, acuza erorile judiciare grave ale autoritatilor din cele doua state.

El a înregistrat, luni, la Tribunalul Botosani, o actiune de ‘reparare prejudicii erori judiciare’, chemând în instanta statul român, prin Ministerul de Finante, si statul francez, prin Ambasada Frantei.

Acesta solicita daune morale de un milion de euro si daune materiale de 10.000 de lei, dupa ce a fost condamnat pentru mai multe jafuri comise în 2003, în Franta, desi nu parasise, pâna în acel moment, teritoriul României.

În 2004, Tribunalul din Lille l-a condamnat la doi ani de închisoare pentru o serie de sase jafuri asupra unor masini care ar fi avut loc într-o noapte, în 2003, la Lille si Ronchin. La fata locului ar fi fost gasit actul de identitate al tânarului din Botosani, care i-a fost sustras.

Sapte ani mai târziu, pe 24 mai 2011, Murariu este interpelat pe baza unui mandat european de arestare, iar dupa câteva zile de detentie petrecute la Bucuresti, acesta este transferat la Lille, unde este plasat dupa gratii.

Dupa 110 zile de arest, avocatul sau reuseste sa demonstreze ca Marius Murariu este nevinovat, obtinând eliberarea sa.(A — autor: Cristian Lupascu, editor: Marius Fratila), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie