Azimut Com a renuntat la cererea falimentului companiei Dafora

 

Compania de foraj Dafora Medias (DAFR), controlata de omul de afaceri Gheor­ghe Calburean, a anuntat la bursa faptul ca societatea de constructii Azimut Com, care îi solicitase în instanta fali­men­tul pentru o datorie de 2,9 milioane de lei (0,66 milioane de euro), a cerut renuntarea la judecata.

dafora1Procesul a fost înregistrat la Tribunalul Sibiu în data de 12 iunie, iar instanta urmeaza sa ia act de solicitarea Azimut la primul termen de judecata, nespecificat în sinteza dosarului.

Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, Azimut, firma administrata de Molnar Aron Gabor, a încheiat anul trecut cu afaceri de 12,6 milioane de lei (2,9 milioane de euro), o pierdere de 1,33 milioane de lei (0,3 milioane de euro) si creante de 10,7 milioane de lei (2,4 milioane de euro).

Pentru Dafora, datoriile sunt principala problema în momentul actual. Compania a încheiat anul trecut cu o pierdere de 145 milioane de lei (33 mi­lioane de euro), iar activul net, diferenta dintre va­loarea totala a activelor si cea a datoriilor, a ajuns la minus 50,9 milioane de lei. Andrei Cîrchelan, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie