Autorizarea ca operatori de produse accizabile

 

Pasi de urmat în raporturile cu autoritatea reprezentata prin Comisia pentru autorizarea de operatori de produse accizabile din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Ministerul Finantelor Publice 1Comisia îndeplineste atributiile prevazute în sarcina autoritatii fiscale centrale, conform prevederilor titlului VII “Accize si alte taxe speciale” din Codul fiscal, si ale Normelor metodologice de aplicare aferente. Regulamentul de organizare si functionare a Comisiei a fost aprobat prin Ordinul MFP nr. 1050/2014. Ordinul este în vigoare începând cu 20 august 2014, data publicarii în Monitorul Oficial nr. 615/2014 – data de la care este abrogata reglementarea anterioara data prin OMFP nr. 291/2010.

În cadrul Comisiei, activitatea curenta se realizeaza prin intermediul directiei de specialitate cu atributii în domenii de reglementare specifice din cadrul MFP.

Important de retinut este ca deciziile Comisiei sunt obligatorii pentru toti operatorii de produse supuse accizelor armonizate – persoane juridice, întreprinderi familiale, persoane fizice autorizate si întreprinderi individuale – care desfasoara pe teritoriul României activitatile prevazute la titlul VII “Accize si alte taxe speciale” din Codul fiscal.

Solicitarea din partea operatorilor interesati

Solicitarea în vederea autorizarii, precum si alte solicitari privind produsele accizabile se adreseaza directiei de specialitate care propune convocarea Comisiei.

La lucrarile Comisiei pot fi invitati reprezentantii autoritatilor care pot oferi informatii relevante asupra aspectelor supuse dezbaterii Comisiei, precum si persoanele fizice sau juridice ale caror situatii de fapt si de drept sunt supuse analizei Comisiei în mod direct sau prin reprezentant. Invitatii participa la analiza cazurilor supuse dezbaterilor Comisiei, punctele de vedere exprimate de acestia în cadrul lucrarilor Comisiei având caracter consultativ. Invitatii nu participa la luarea deciziei de catre Comisie.

Citeste articolul integral pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie