Romgaz Medias vrea sa poata angaja firme de avocatura fara aprobarea reprezentantilor statului si actionarilor

 

Administratorii Romgaz vor sa aiba mâna libera sa aleaga firmele de avocatura, fara sa mai fie nevoie de aprobarea reprezentantilor statului si actionarilor. Activitatea Romgaz este importanta, complexa si de anvergura si nu ar trebui sa existe nicio piedica care sa întârzie acordarea serviciilor juridice în situatii exceptionale, este concluzia care se desprinde dintr-un document pregatit spre a fi prezentat actionarilor companiei.

romgazSolicitarea trebuie aprobata în AGA ( care se va întruni pe 16 septembrie), care sa acorde mandat pentru Consiliul de Administratie, ca în baza unor analize, în cazuri de exceptie, când se constata ca exista situatii temeinic justificate, sa procedeze la achizitionarea de activitati juridice de consultanta, asistenta si/sau reprezentare juridica, prin încheierea unor contracte cu societati specializate si cu expertiza recunoscuta pe anumite domenii, dupa cum reiese dintr-o nota ce urmeaza a fi prezentata actionarilor.

În prezent, potrivit unei ordonante a Guvernului din 2012 care are drept scop întarirea disciplinei financiare, companiile nationale cu capital integral sau majoritar de stat au posibilitatea de a achizitiona servicii juridice de consultanta, asistenta si/sau reprezentare, în situatii temeinic justificate, „numai cu aprobarea si mandatarea statului”.

Romgaz, exceptie de la regula!

De ce vor administratorii Romgaz sa schimbe regulile, respectiv legislatia? În documentul consultat de Bizenergy, sunt invocate argumentele care stau la baza solicitarii, si anume: specificul si complexitatea activitatii Romgaz, importanta, anvergura, implicatiile si consecintele derularii activitatii curente, participarea in relatii comerciale importante si în asocieri interne sau internationale, derularea unor investitii majore economice, potential participare în proiecte strategice, necesitatea reorganizarii societatii etc. Totodata, este invocat numarul mare de actionari ai companiei, care creeaza dificultati de întrunire a AGA în timpul necesar încheierii contractelor de consultanta, asistenta, reprezentare juridica.

Citeste mai departe pe bizenergy.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie