Motivarea deciziei de respingere a cererii lui Jean Padureanu de intrerupere a executarii pedepsei

 

Jean Padureanu poate fi tratat în spitalele penitenciar, iar operatia recomandata nu este „urgenta”, putând fi facuta, cu aviz cardiologic, într-o unitate medicala, sub paza, arata Tribunalul Ilfov în motivarea deciziei de respingere a cererii acestuia de întrerupere a executarii pedepsei.

Jean PadureanuTribunalul Ilfov a respins, în 12 iunie, cererea lui Jean Padureanu de întrerupere, din motive medicale, a executarii pedepsei de trei ani si patru luni de închisoare, primita de fostul presedinte al Gloriei Bistrita în dosarul transferurilor de jucatori.

Instanta a dispus, dupa ce a analizat expertiza medicala efectuata de Institutul National de Medicina Legala, ca nu este necesara întreruperea executarii pedepsei lui Jean Padureanu, întrucât bolile de care acesta sufera pot fi supravegheate si tratate si în reteaua penitenciara.

Decizia Tribunalului Ilfov a fost contestata de Jean Padureanu în 18 august, la Curtea de Apel Bucuresti, care va judeca dosarul în 12 septembrie, urmând sa dea o decizie definitiva în acest caz.

Judecatorul de la Tribunalul Ilfov arata, în motivarea deciziei, obtinuta de MEDIAFAX, ca pentru întreruperea executarii pedepsei închisorii din motive medicale trebuie îndeplinite cumulativ mai multe conditii: persoana condamnata sa sufere de o boala; boala sa nu poata fi tratata în reteaua sanitara a Administratiei Nationale a Penitenciarelor; boala sa faca imposibila executarea imediata a pedepsei; specificul bolii sa nu permita tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în reteaua sanitara a Ministerului Sanatatii; întreruperea executarii si lasarea în libertate sa nu prezinte un pericol pentru ordinea publica.

În cazul lui Jean Padureanu, în raportul de expertiza medico-legala din 26 mai sunt prezentate afectiunile de care sufera fostul presedinte al Gloriei Bistrita si este facuta mentiunea ca acestea necesita tratament medical de specialitate, care poate fi facut în spitalul penitenciar.

„Comisia a apreciat ca actualul stadiu evolutiv al patologiei severe si complexe pe care o prezinta condamnatul necesita tratament medical de specialitate, care poate fi realizat în cadrul retelei sanitare a ANP”, se arata în raportul de expertiza, citat de judecator în motivare.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie