A fost infiintata Comisia pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate

 

In Monitorul Oficial nr. 615 din 20 august 2014 a fost publicat Ordinul nr. 1050/2014 al ministrului Finantelor Publice privind instituirea si aprobarea componentei Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate si a regulamentului de organizare si functionare a acesteia.

ministerul finantelor publiceIn cadrul Regulamentului de organizare si functionare a Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate se arata:

Atributiile prevazute in sarcina autoritatii fiscale centrale, conform prevederilor titlului VII „Accize si alte taxe speciale“ din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Normelor metodologice aferente titlului VII, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, se realizeaza prin intermediul Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate din cadrul Ministerului Finantelor Publice, denumita in continuare Comisia.

Activitatea curenta a Comisiei se realizeaza prin intermediul directiei de specialitate cu atributii in domenii de reglementare specifice din cadrul Ministerului Finantelor Publice, denumita in continuaredirectie de specialitate.

Comisia functioneaza in prezenta a minimum 4 (patru) membri titulari din numarul total de 5 (cinci) membri.

Lucrarile Comisiei vor fi conduse de presedintele acesteia, care conduce si coordoneaza intreaga activitate a Comisiei. In cazul in care presedintele Comisiei lipseste, acesta este inlocuit de vicepresedinte, care exercita atributiile presedintelui, inclusiv dreptul de vot.

Deciziile Comisiei sunt obligatorii pentru toti operatorii de produse supuse accizelor armonizate – persoane juridice, intreprinderi familiale, persoane fizice autorizate si intreprinderi individuale – care desfasoara pe teritoriul Romaniei activitatile prevazute la titlul VII „Accize si alte taxe speciale“ din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Citeste mai departe pe infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie