Tribunalul Ilfov a decis definitiv ca fostul premier Adrian Nastase sa fie eliberat conditionat

 

Adrian Nastase va pleca joi din Penitenciarul Jilava, dupa ce Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, ca fostul premier sa fie eliberat conditionat, pentru ca a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de închisoare.

Adrian NastaseAdrian Nastase a cerut sa fie eliberat conditionat, pentru ca sunt îndeplinite conditiile legale, combatând afirmatiile procurorului si aratând ca nu a cerut gratiere, ci si-a executat pedeapsa si ca va respecta interdictiile impuse prin decizia de condamnare, instanta urmând sa dea o decizie.

Tribunalul Ilfov a discutat joi contestatia procurorilor anticoruptie în cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4, prin care a fost admisa propunerea de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de închisoare.

Adrian Nastase a aratat, în fata instantei, ca atunci când a citit motivele contestatiei procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a avut sentimentul ca exista un diferend între doua institutii ale statului, între penitenciar, care a urmarit comportamentul lui permanent si care trage o concluzie, si procurorii DNA, care din când în când citesc bloguri. Fostul premier a precizat ca este o mare problema între procurorii anticoruptie si comisia condusa de un judecator, care a avut o mai mare posibilitate de a analiza conduita lui.

Nastase a adaugat ca în cauza este vorba de executarea pedepsei si ca nu întelege de ce procurorii DNA trebuie sa participe si la faza eliberarii conditionate, el stiind ca acestia se desesizeaza la trimiterea în judecata.

Nastase a combatut afirmatiile procurorului DNA care a fost prezent la sedinta de judecata, aratând ca în cauza nu se discuta despre ce a facut el în copilarie. Adrian Nastase a aratat ca, din concluziile comisiei de liberari conditionate de la Penitenciarul Jilava, rezulta ca a avut o conduita impecabila în timpul detentiei. Nastase a precizat ca a fost si cursant la dezbateri, nu doar lector sau formator, cum a spus procurorul DNA.

Fostul premier a mai spus ca nu a cerut gratiere, ci si-a executat pedeapsa si a respectat „legile cetatii”. Otilia Ciocan, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie