Preluarea bauMax de catre Leroy Merlin analizata de Consiliul Concurentei

 

Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se va realiza prin dobândirea controlului unic de catre Groupe ADEO SA Franta asupra bauMax România SRL.

baumaxGroupe ADEO SA este o companie specializata în achizitionarea, detinerea, gestionarea si exploatarea magazinelor tip Do-It-Yourself (DIY). În România, Groupe ADEO SA detine Leroy Merlin Bricolaj SRL, care opereaza, în prezent, un magazin tip Do-It-Yourself (DIY) localizat în Bucuresti.

bauMax România SRL opereaza 15 magazine tip Do-It-Yourself (DIY), în cadrul carora comercializeaza o gama variata de produse.

În conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr.21/1996), aceasta operatiune este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei.

Autoritatea de concurenta va evalua aceasta concentrare economica în scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie în termenele prevazute de lege.

Consiliul Concurentei este interesat de punctul de vedere al întreprinderilor terte, referitor la modul în care concentrarea economica ce urmeaza a se realiza afecteaza sau poate afecta concurenta de pe piata. capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie