Magistratii Tribunalului Galati judeca pe 26 august cererea de arestare preventiva a presedintelui suspendat al CJ Braila, Bunea Stancu

 

Magistratii Tribunalului Galati vor judeca marti, 26 august, de la ora 11.00, cererea procurorilor DNA de înlocuire a masurii de arest la domiciliu cu masura arestarii preventive în cazul lui Gheorghe Bunea Stancu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Braila, au anuntat joi reprezentantii Tribunalului Galati.

Gheorghe Bunea StancuProcurorii DNA au solicitat arestarea preventiva a lui Gheorghe Bunea Stancu dupa ce a luat legatura cu unul dintre suspectii din dosar.

„Propunerea de arestare preventiva a fost formulata ca urmare a faptului ca inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, în mod indirect, a luat legatura cu suspectul Soare Vasile, desi prin Încheierea din data de 8 august a Tribunalului Galati, prin care s-a dispus luarea masurii preventive a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, fata de primul mentionat, instanta l-a obligat sa nu comunice cu ceilalti inculpati, suspecti sau martori”, se arata într-un comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

Propunerea de arestare preventiva a fost înaintata Tribunalului Galati care s-a ocupat de repartizarea aleatorie a dosarului si a comunicat ca va judeca aceasta cerere pe 26 august, de la ora 11.00.

Magistratii Curtii de Apel Galati au respins, pe 15 august, contestatiile depuse în dosarul lui Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de abuz în serviciu si conflict de interese, si au pastrat decizia Tribunalului Galati care prevedea arest la domiciliu pentru 30 de zile în cazul lui Stancu si al vicepresedintelui CJ Braila Florin Mija, precum si controlul judiciar pentru Nicolae Moisiu, seful biroului de achizitii al CJ Braila.

Gheorghe Bunea Stancu si Florin Mija au fost suspendati din functie prin ordine semnate de prefectul de Braila, Vasilica Vîlcu.(AS — autor: Dan Paic), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie