Licitatia pentru manuale s-a lasat cu 17 contestatii si sesizari, inclusiv la DNA

 

Membrii Federatiei Editorilor din România (FER) au anuntat, joi, ca au depus 17 contestatii si au sesizat mai multe institutii, inclusiv DNA, privind anumite nereguli legate de modul în care s-a facut licitatia pentru manualele scolare.

manualeMembrii FER sustin ca rezultatele licitatiei pentru manualele scolare sunt „dezastruoase”, fiind eliminati în mod „dubios” ofertanti care au respectat caietul de sarcini, ramânând numeroase discipline fara manuale, iar manualele declarate câstigatoare având, de fapt, note mici pentru continut.

„Federatia Editorilor din România considera ca rezultatele licitatiei de manuale pentru clasele I si a II-a sunt profund viciate de evaluarea inadecvata si eronata, fapt pentru care solicita anularea licitatiei si asumarea raspunderii de catre cei vinovati”, au anuntat, joi, membrii FER.

Paul Balogh, de la Read Forward, a declarat ca prejudiciul anchetat de DNA este, probabil, „cel mai mare jaf din domeniul educatiei”, precizând ca s-ar fi putut cumpara manuale pentru toti copiii timp de 40 de ani.

El a mai spus ca, miercuri, Consiliul National de Evaluare si Examinare (CNEE) a trimis o adresa prin care corecta 11 greseli legate de rezultatele licitatiei. Editorii au spus ca cinci dintre erori vizau pretul, sase punctajul tehnic, toate greselile vizând editurile care au câstigat licitatia.

În plus, documentul transmis miercuri ar avea doua date, respectiv 12 august, data la care a fost întocmit, si 20 august, data la care a fost trimis.

„Ministerul Educatiei Nationale ascunde un document timp de opt zile, pentru ca rezultatele sa nu poata fi contestate”, au acuzat editorii.

Reprezentanta editurii Aramis, Ana Munteanu, a declarat ca acuza CNEE de inconstienta, pentru ca pentru cele 24 de discipline au primit 61 de oferte si, în urma licitatiei, au fost acoperite doar noua discipline, astfel ca pentru 75 la suta dintre discipline nu sunt manuale.

Ea a anuntat ca a fost facuta o plângere la DNA pentru vicierea rezultatelor contestatiilor.

Citeste articolul integral pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie