Raport Eurostat: Romania a inregistrat in luna iunie cea mai mare scadere anuala a lucrarilor de constructii din UE

 

România a avut, în luna iunie 2014, comparativ cu luna iunie 2013, cea mai scadere a lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana, minus 13,1%, urmata de Portugalia (minus 10,3%) si Slovacia (minus 5,0%), arata datele prezentate miercuri de Oficiul european de Statistica (Eurostat).

EurostatLa nivelul Uniunii Europene (UE 28), lucrarile de constructii au scazut cu 0,5% în ritm anual în luna iunie, în timp ce în zona euro lucrarile de constructii au înregistrat un declin anual de 2,3%.

De asemenea, România se situeaza si pe primele locuri în ceea ce priveste scaderea lucrarilor de constructii în luna iunie 2014 comparativ cu luna mai 2014, cu un recul de 2,6%, scaderi mai mari fiind înregistrate doar în Ungaria, minus 7,5%, si Spania, minus 2,9%. Lucrarile de constructii în UE au înregistrat o scadere de 0,3% iar în zona euro au scazut cu 0,7%.

În cazul României, conform datelor prezentate de Institutul National de Statistica /INS/, volumul lucrarilor din constructii a crescut ca serie bruta cu 11,5%, în luna iunie, iar ca serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 2,6%. Fata de luna corespunzatoare a anului 2013, volumul lucrarilor de constructii a scazut, atât ca serie bruta, cât si ca serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 13,0%, respectiv cu 11,5%. (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie