Racordarea locuintei la reteaua de distributie a energiei electrice. Ce pasi trebuie sa urmam?

 

Orice consumator care doreste racordarea unei locuinte sau a unui bloc de apartamente la reteaua de distributie a energiei electrice trebuie sa urmeze câtiva pasi pâna la semnarea contractului, potrivit unui comunicat al CEZ Distributie.

energie electricaPrimul pas pentru racordarea la reteaua de distributie a energiei electrice, este obtinerea avizului tehnic de racordare (ATR).

Pentru obtinerea acestuia, solicitantul trebuie sa depuna direct la orice Centru de Relatii cu Clientii urmatoarele documente: cerere de racordare completata de catre solicitant, formularul tipizat se poate obtine de la orice Centru de relatii cu Clientii sau de pe site-ul: www.cez.ro; certificatul de urbanism în termen de valabilitate, în cazul constructiilor existente, actul de proprietate, respectiv contractul de închiriere, în copie; planul de situatie la scara, cu amplasarea în zona a locului de consum, vizat de emitentul certificatului de urbanism, ca anexa la acesta, pentru constructiile noi sau pentru constructiile existente care se modifica, în copie.

Pentru constructiile existente care nu se modifica este suficienta schita de amplasament, cu coordonate din care sa rezulte precis pozitia locului de consum.

Este nevoie, de asemenea, de actul de proprietate sau orice alt înscris care atesta dreptul de folosinta asupra terenului, incintei ori cladirii în care se constituie locul de consum pentru care se solicita racordarea, în copie. În cazul spatiilor închiriate, este necesar si acordul notarial al proprietarului pentru executarea de lucrari în instalatiile electrice.

Totodata, este nevoie de actul de identitate al celui care solicita ATR-ul, în copie.

‘Precizam consumatorilor ca, în cazul în care la deplasarea la fata locului se constata ca obiectivul propus a fi alimentat afecteaza zona de siguranta si protectie a retelelor electrice de distributie, operatorul de retea va înstiinta în scris utilizatorul ca pentru emiterea ATR-ului trebuie sa fie obtinut Avizul de amplasament favorabil, în conditiile stabilite de reglementarile autoritatilor competente’, spun oficialii companiei de utilitati.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie