Mihai Stoica si Gheorghe Netoiu solicita anularea pedepselor primite in Dosarul Transferurilor

 

Mihai Stoica si Gheorghe Netoiu au depus la Tribunalul Bucuresti doua cereri de revizuire prin care solicita anularea pedepselor primite în Dosarul transferurilor din fotbal.

dosarul transferurilorCererea lui Mihai Stoica se va judeca pe 20 august, iar solicitarea lui Gheorghe Netoiu pe 2 septembrie.

Pâna în prezent, toate încercarile facute de cei opt conducatori din fotbal de a scapa de condamnarile primite prin decizia definitiva a Curtii de Apel Bucuresti din luna martie nu au avut succes.

Conform prevederilor din noul Cod de procedura penala, revizuirea hotarârilor judecatoresti cu privire la latura penala poate fi ceruta în mai multe situatii: s-au descoperit fapte sau împrejurari ce nu au fost cunoscute la solutionarea cauzei si care dovedesc netemeinicia hotarârii pronuntate în cauza; hotarârea a carei revizuire se cere s-a întemeiat pe declaratia unui martor, opinia unui expert sau pe situatiile învederate de un interpret, care a savârsit infractiunea de marturie mincinoasa în cauza a carei revizuire se cere, influentând astfel solutia pronuntata.

Un alt motiv al revizuire este ca un membru al completului de judecata, procurorul ori persoana care a efectuat acte de urmarire penala a comis o infractiune în legatura cu cauza a carei revizuire se cere, împrejurare care a influentat solutia pronuntata în cauza.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis pe 4 martie condamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpati din dosarul transferurilor din fotbal.

George Copos, fostul actionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani si 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua — la 3 ani si 6 luni de detentie, Cristian Borcea, fost actionar la FC Dinamo — 6 ani si 4 luni, Ioan Becali — 6 ani si 4 luni, Victor Becali — 4 ani si 8 luni.

De asemenea, Jean Padureanu, fost presedintele al Clubului Gloria Bistrita, a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de închisoare cu executare în acelasi dosar, Gheorghe Popescu — la 3 ani, o luna si 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Netoiu — la 3 ani si 4 luni de detentie cu executare.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie